Nasıl yani?
Unsuz, yağsız hatta isteğe göre şekersiz kurabiye mi?
İlk gördüğümde bende böyle sormuştum :)
Biliyorsunuz pasta kursuna gidiyorum.
Her hafta 4 çeşit hamur işi pastalar, kurabiyeler, börekler yapıyoruz.
Geçtiğimiz haftalarda bu kurabiyeyi yaptık.
İlk duyduğumda çok şaşırdım ve açıkcası çok ümitsizdim.
Ama öyle bir lezzetli oldu ki...
Anlatamam.
Ön yargının zararları der susarım :)
Gelelim nasıl yapıldığına...
Malzemeler;
1,5 su bardağı ceviz
1 orta boy yumurtanın akı
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 çay bardağı esmer şeker
(isteğe göre sıvı yada toz tatlandırıcıda kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı;
Cevizi robotunuz da ince şekilde çekin. Eğer daha fazla ağıza gelsin isterseniz çok fazla çekmeyin.
Bir kap içerisinde diğer malzemeler ile birlikte karıştırın ve yoğurun.
Fırın tepsinize yağlı bir kağıt yerleştirin.
Dilerseniz bir dondurma kaşığı ile, kurabiye kalıpları ile yada minik muffin kaplarına doldurup tepsinize yerleştirin.
Biz elimizle ufak yuvarlak şekiller verdik.
İçerisinde kabartma tozu bulunmadığından, sadece yumurtanın akı ile kabaracağından,
şekilleri ona göre vermeniz gerekmekte.
Yani çok ufak yapmayın.
Hamur çok cıvık olmasın. Eğer cıvık olursa biraz daha ceviz ekleyerek yoğunlaştırabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 12-15 dakika arası pişirin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra arzuya göre,
benmari usulü eritilmiş çikolata ve hindistan cevizine batırabilirsiniz.
Öneriler
₪ - Esmer şeker yerine, pudra şekeri yada tatlandırıcı ekleyebilirsiniz.
Bu sayede diyet yapıyorsanız yada çölyak hastası, şeker hastası iseniz gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz
₪ - Ceviz sevmiyorsanız fındık, fıstık gibi kuruyemişler ile de hazırlayabilirsiniz.
₪ - Çikolatalı olsun isterseniz kakao ilave edebilirsiniz.
₪ - İsteğe göre kuru meyveler ekleyebilirsiniz.
₪ - Diyette iseniz yulaf ekleyerek hazırlayabilirsiniz.
₪ - Düz bir kalıp ile ince şekilde hazırlarsanız, sunum esnasında arasına dondurma koyarak servis yapabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi hem çok basit hemde oldukça lezzetli.
Özellikle ani gelen misafirler için kolayca hazırlanabilecek harika bir ikramlık.
Kahve yanı yada süt ile birlikte tüketilebilecek hafif bir kurabiye.
Diyette olanlar için harika bir ara öğün!
Şeker hastaları için hafif, çölyak hastaları için harika bir alternatif.
Ben bu kurabiyenin tadını makarona benzetiyorum :)
Çok hafif ve çok lezzetli oluyor.
Denemenizi tavsiye ederim :)
Kendi isteğinize göre krema, antep fıstığı, dondurma gibi farklı tatlarla birleştirebilirsiniz.
Denerseniz yorumlarınızı mutlaka benimle paylaşın :)
Afiyet olsun şimdiden...
Hoşça Kalın.
Sosyal Medya Hesaplarımdan Beni Takip Edebilirsiniz!
Instagram: www.instagram.com/Benrujumvealligim
Facebook: www.facebook.com/Benrujumvealligim
Twitter: www.twitter.com/BenRujumAlligim
Pinterest: www.pinterest.com/BeautyBblogger
İletişim & PR
Email: gkcirm@gmail.com
0 yorum