Çorba Tarifleri

Yoğurtlu Mısır Kırması Çorbası | Çorba Tarifleri

04:22


Mısır Kırması, Mısır Yarması seven var mı aranızda?
Ben bayılırım!
Özellikle Kara Lahana yemeğine ve sarmasına çok yakışır.
Ben geçenlerde çorbasını yaptım.
Çok da güzel oldu :)


yogurtlu-misir-kirmasi-corbasi-corba-tarifleri

Mısır oldukça faydalı bir besin.
Kalsiyum, protein, fosfor, demir A ve B2 vitaminleri içermektedir.
Özellikle içerdiği yüksek karbonhidrat sayesinde enerji verir.
Lifli bir besin olduğundan kan şekerini dengede tutuyor ve koroner kalp hastalığı riskini de azalttığı söyleniyor.

Yaz akşamları mis gibi pişmiş taze halini yediğimiz gibi, kışında kırma halini kullanabiliriz.
Hem değişik lezzetler sevenler için, hem misafirleriniz için farklı bir seçim olduğunu düşünüyorum.
Hadi nasıl yaptığıma gelelim :)

Malzemeler
500 gr haşlanmış mısır kırması
(ben bir büyük su bardağı kullandım)
1 çay bardağı bulgur
(isterseniz nohut yada mercimek kullanabilirsiniz)
1 kase yoğurt
2 litre su
(ben miktarı azalttığımdan göz kararı kullandım)
2 yemek kaşığı un

Sosu için
2 kaşık salça
4 diş sarımsak
İsteğe göre nane
Yettiği kadar sıvı yağ
Tuz

Gelelim hazırlanışına...

yogurtlu-misir-kirmasi-corbasi-corba-tarifleri

Öncelikle bir büyük bardak mısır kırmasını ve 1 çay bardağı bulguru ayrı ayrı haşladım.
Siz tarife göre 500 gr mısır kırması kullanırsanız bulgur miktarını artırabilirsiniz.
İsteğe göre nohut yada mercimek isterseniz onları da aynı şekilde haşlayın.

yogurtlu-misir-kirmasi-corbasi-corba-tarifleri

yogurtlu-misir-kirmasi-corbasi-corba-tarifleri

Haşladığım mısır ve bulguru güzelce süzdürdüm.
İkisini bir araya koyabilirsiniz.

yogurtlu-misir-kirmasi-corbasi-corba-tarifleri

Bir tencereye yoğurt, tereyağı ve unu ekledim.
Tereyağını bu adımda koymak zorunda değilsiniz.
Ben lezzet vermesi açısından biraz ekledim.

yogurtlu-misir-kirmasi-corbasi-corba-tarifleri

Daha sonra üzerine suyu ekleyerek karıştırmaya başladım.
Bu adımda sürekli karıştırmanız çok önemli.
Çünkü yoğurt kesilebilir.

yogurtlu-misir-kirmasi-corbasi-corba-tarifleri

Kaynadıktan sonra haşlanmış mısır ve bulguru içerisine ekledim.
Ve karıştırmaya devam ettim.

yogurtlu-misir-kirmasi-corbasi-corba-tarifleri

Diğer bir tarafta ise sosunu hazırladım.
Tereyağı, salça, rendelenmiş sarımsak ve naneyi güzelce soteledim.

yogurtlu-misir-kirmasi-corbasi-corba-tarifleri

Salçanın kokusu gidene kadar kavurdum.
Soteledikten sonra bunu çorbanın içerisine ilave ettim.

yogurtlu-misir-kirmasi-corbasi-corba-tarifleri

Ve işte çorbamız hazır!
Mis gibi harika bir lezzet oldu kesinlikle tavsiye ediyorum.
Dilerseniz içerisine salça eklemeden, yoğurt miktarını artırıp soğuk içilebilecek bir şekilde de hazırlayabilirsiniz.
Diğer türlü hazırlarsanız yaz aylarında güzel bir seçim olabilir diye düşünüyorum.
Malesef en son servis halinde çektiğim fotoğrafı bulamadım :(
Servis ederken üzerine bir parça taze nane koyarak sunum yapabilirsiniz.

Okuduğunuz için Teşekkürler.
Şimdiden Afiyet Olsun.
Hoşça Kalın!



You Might Also Like

4 yorum

  1. Buna çok benzer annanem de yapıyor ve tadı müthiş yenmez mi ki ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Ananenin ellerinden öperim.♥
      Gerçekten güzel bir lezzet :)

      Sil
  2. Hiç duymamistim degisik bir tarif. Eline saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Denemenizi tavsiye ederim.

      Sil

SUBSCRIBE

Like us on Facebook