Mısır Kırması, Mısır Yarması seven var mı aranızda?
Ben bayılırım!
Özellikle Kara Lahana yemeğine ve sarmasına çok yakışır.
Ben geçenlerde çorbasını yaptım.
Çok da güzel oldu :)
Mısır oldukça faydalı bir besin.
Kalsiyum, protein, fosfor, demir A ve B2 vitaminleri içermektedir.
Özellikle içerdiği yüksek karbonhidrat sayesinde enerji verir.
Lifli bir besin olduğundan kan şekerini dengede tutuyor ve koroner kalp hastalığı riskini de azalttığı söyleniyor.
Yaz akşamları mis gibi pişmiş taze halini yediğimiz gibi, kışında kırma halini kullanabiliriz.
Hem değişik lezzetler sevenler için, hem misafirleriniz için farklı bir seçim olduğunu düşünüyorum.
Hadi nasıl yaptığıma gelelim :)
Malzemeler
500 gr haşlanmış mısır kırması
(ben bir büyük su bardağı kullandım)
1 çay bardağı bulgur
(isterseniz nohut yada mercimek kullanabilirsiniz)
1 kase yoğurt
2 litre su
(ben miktarı azalttığımdan göz kararı kullandım)
2 yemek kaşığı un
Sosu için
2 kaşık salça
4 diş sarımsak
İsteğe göre nane
Yettiği kadar sıvı yağ
Tuz
Gelelim hazırlanışına...
Öncelikle bir büyük bardak mısır kırmasını ve 1 çay bardağı bulguru ayrı ayrı haşladım.
Siz tarife göre 500 gr mısır kırması kullanırsanız bulgur miktarını artırabilirsiniz.
İsteğe göre nohut yada mercimek isterseniz onları da aynı şekilde haşlayın.
Haşladığım mısır ve bulguru güzelce süzdürdüm.
İkisini bir araya koyabilirsiniz.
Bir tencereye yoğurt, tereyağı ve unu ekledim.
Tereyağını bu adımda koymak zorunda değilsiniz.
Ben lezzet vermesi açısından biraz ekledim.
Daha sonra üzerine suyu ekleyerek karıştırmaya başladım.
Bu adımda sürekli karıştırmanız çok önemli.
Çünkü yoğurt kesilebilir.
Kaynadıktan sonra haşlanmış mısır ve bulguru içerisine ekledim.
Ve karıştırmaya devam ettim.
Diğer bir tarafta ise sosunu hazırladım.
Tereyağı, salça, rendelenmiş sarımsak ve naneyi güzelce soteledim.
Salçanın kokusu gidene kadar kavurdum.
Soteledikten sonra bunu çorbanın içerisine ilave ettim.
Ve işte çorbamız hazır!
Mis gibi harika bir lezzet oldu kesinlikle tavsiye ediyorum.
Dilerseniz içerisine salça eklemeden, yoğurt miktarını artırıp soğuk içilebilecek bir şekilde de hazırlayabilirsiniz.
Diğer türlü hazırlarsanız yaz aylarında güzel bir seçim olabilir diye düşünüyorum.
Malesef en son servis halinde çektiğim fotoğrafı bulamadım :(
Servis ederken üzerine bir parça taze nane koyarak sunum yapabilirsiniz.
Okuduğunuz için Teşekkürler.
Şimdiden Afiyet Olsun.
Hoşça Kalın!
4 yorum
Buna çok benzer annanem de yapıyor ve tadı müthiş yenmez mi ki ellerine sağlık :))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilAnanenin ellerinden öperim.♥
Gerçekten güzel bir lezzet :)
Hiç duymamistim degisik bir tarif. Eline saglik.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilDenemenizi tavsiye ederim.