makyaj

Ünlü Makyaj Uzmanlarından Öneriler!

13:44

ünlü-makyaj-uzmanlarindan-öneriler
Merhabalar kızlar...
Bugün sizlerle ünlü makyaj uzmanlarının öneri ve taktiklerini paylaşacağım.
Çoğumuzun bildiği hatta sık sık internette karşılaştığımız öneriler olabilir bunlar.
Ama bazen instagram da sık sık sorular alıyoruz hepimiz...
Ben de bilmeyenlere ışık olması ve bilenlere de hatırlatma olması sebebiyle bazı bilgileri web üzerinden derleyip sizler ile paylaşmak istedim :)
Bakalım neymiş bu taktikler :)

Guerlain’in makyaj artistlerinden Aylin Baydak,

Gündüz makyajini geceye çevirmenin püf noktalari neler?

Öncelikle gözlerde gün boyu dagilan makyajinizi pamuklu çubuk yardimi ile temizleyin. Arkasindan press pudra ile cildinize pürüzsüz ve taze bir görüntü verin. Kirpik diplerine çekeceginiz göz kaleminizi daha kalinlastirip koyulastirin ve yine farinizi göz çukurunda daha yogun kullanarak uygulayin. Gündüzden gece makyajina geçerken yapacaginiz tek sey, mevcut görüntünüzü biraz daha vurgulayarak ayni tonlari kullanmaktir. 

Makyaj artisti Ali Rıza Özdemir,


Maskaranız bulaşmasın 

"Yeni aldığınız, maskara çok likit olduğu için kirpiklerinizde topaklanma yapabilir ve bulaşabilir. Aldığınız maskarayı bir iki saat açık bırakın. Biraz kuruyunca istediğiniz sonucu almanız daha kolay olacaktır."

Barbara Stone, NYC.

Yorgun görünen gözlerde kırmızılığı ve solgunluğu azaltan mavi renkte göz kalemi veya far kullanın. Mesela hafif gri renkte farla, koyu mavi veya dumanlı gri renkte kalemi beraber kullanabilirsiniz. Mor gibi kırmızı özlü kırmızılığını daha çok ortaya çıkaracak renklerden kaçının.


Sherri Hubner, Snoqualmie,WA


Fondoteni uyguladıktan sonra avuçiçlerinizi 1 dakika birlikte ovalayın. Sonra alın,burun, yanak ve çene bölgesine iyice uygulayın. Ilık uygulamayla,daha doğal ve kıskanılır bir makyaja sahip olacağınızdan da emin olun.


Makyaj artisti Bobbi Brown,

Renkli nemlendirici sürün.
"Cildiniz bronzken asla fondöten kullanmayın çünkü bu doğallığı öldürür. Onun yerine bronzluğu ön plana çıkaracak renkli bir nemlendiriciyi tercih edin." 
Dudak kalemi uygulayın.
"Dudak kalemi bilinenin aksine ruj sürmeden önce değil, sonra uygulandığında daha doğal duracaktır."

Kimberly Soane, Newyork City.


Sıcak su, ince kirpiklerin bükülme özelliğini arttırdığı ve kopmasını engellediği için, banyo sonrası hemen kirpik kıvırıcısını kullanınız.


Makyaj artisti Georgie Billington,


"İnce dudakları daha dolgun göstermenin bir yolu, rujunuzu sürdükten sonra dudağınızın tam üstüne aydınlatıcı bir pudrayı hafitçe dokundurmak."



Umarım işinize yarayacak bir yazı olmuştur ve işinize yaracak bir bilgi alabilmişsinizdir :)


Hoşçakalın!

(internet sitelerinden derlenmiştir)

You Might Also Like

0 yorum

SUBSCRIBE

Like us on Facebook