İş Toplantıları Giyim Kılavuzu

İş Toplantıları için Giyim Kılavuzu

06:28


İş toplantılarında ilginin kıyafetinden çok sende olmasını istiyorsan giyinirken bazı temel kurallara dikkat etmen gerekir. Böylece karşındakiler sadece senin söylediklerine odaklanır. Toplantılarda konuşmayı iyi bir şekilde yönlendirmen, sunumunu yapman için kendini rahat hissetmelisin; ancak rahat giyinme çabasının sonucu basic bir t-shirt olmamalı, aksine abartılı kıyafetlerden kaçınmalısın.

Toplantılarda hem rahat hem de şık olabilmek için t-shirt’ten ya da pullu, payetli elbiselerden kaçınmak gerekir. Ne çok sade ne de çok gösterişli kıyafetler seçilmeden sade bir stil benimsenebilir. Genel olarak kıyafet, takı ve aksesuarlarında bir denge kurabilirsin. Bunun da en kolay yolu kıyafetlerde ceketli takımları tercih etmek olabilir. Ceket ve etek, ceket ve pantolon takımları gardırobunda bulundurarak toplantılarda bu tarz kıyafetlere başvurabilirsin. Kadın pantolon modellerinden birini seçerek beyaz gömlekler ile kombinleyebilirsin. Aynı şekilde dekolte ayarını da dengelemen iyi olacaktır. Aşırı göğüs ya da bacak dekoltesi, insanların dikkatini dağıtarak toplantının konusundan uzaklaştırabilir, karşılıklı konuşmalarda ilgiyi dağıtabilir.

Kıyafet seçiminde renge de önem vermek yerinde olur. Parlak kumaşlar ya da sarı, kırmızı, yeşil gibi canlı renkler yerine açık tona sahip kumaşlardan tasarlanan kıyafetleri seçebilirsin. Pudra rengi, bebek mavisi ya da beyaz gibi renklerde kıyafetler toplantılar için seçilebilir. Açık pembe tonlarda dar paça pantolon ile beyaz bir bluzu kombinleyerek toplantılarda giyebilirsin. Kıyafetinin de kariyerin ve eğitimin kadar düzgün olmasına dikkat edebilirsin. Giysilerinin senin önüne geçmemesinin yanında, seni temsil eden bir düzeyde olmasına da önem vermen gerekir. Kıyafetler temiz, ütülü ve çabuk kırışmayan kumaşlardan olursa karşındakinde olumlu bir etki bırakabilirsin. Bu düzeni sağlayabilmek için bir gece önce ne giyeceğine karar verip kıyafetlerini hazırlamalısın. Ayrıca bu hazırlık, son dakika ne giyeceğini düşünmekten ve giymeyi düşündüğün kıyafetin kirli sepetinde ya da kuru temizlemede olduğunu fark etmekten iyi bir çözüm olabilir.

Toplantılarda abartılı aksesuarlardan kaçınman gerekir. Sallantılı küpeler, sıra sıra takılmış bilezikler ilgiyi kendilerine çeker. Takıların senin önüne geçmemesi için daha sade takılar seçebilirsin. Küçük inci ya da halka küpeler ve zarif bir kol saati, toplantıda kullanılabilecek sade aksesuarlardan olabilir. Topuklu ayakkabılar, bir iş kadınına en çok yakışan tasarımlara sahip olması ile sıklıkla tercih edilir; ancak aşırı yüksek topuklar karşındakinin ilgisini dağıtabileceği için iş hayatında daha kısa topuklu ayakkabılar giymelisin. Yüksek topuklar aynı zamanda karşındaki kişi üzerinde baskı yaratacağı için de tercih edilmemelidir. Kısa topuklu stilettolar, burnu kapalı zarif sandaletler ve babetler, toplantılarda giymek için son derece uygun olacaktır.

İş toplantılarında temiz ve hoş görünmek önemli olsa da aşırı makyajdan çekinmen gerekir. Doğal tonlarda, neredeyse yokmuş gibi görünen bir makyaj ile sadeliği yakalayabilirsin. Cilt rengine uygun bir fondöten, hafif bir allık, ince sürülmüş bir göz kalemi ve maskara ile şıklığını tamamlayabilirsin. Belki çok açık tonlarda hafif bir ruj da sürebilirsin. Kırmızı bir ruj sen konuşurken tamamen ilgiyi dağıtacaktır. Tüm bu giyim önerilerilerini dikkatle uygulandığında sade ve şık bir görünüme kavuşabilirsin. Toplantılarda bu şekilde giyim önerileri kullandığında, ilginin giyim tarzından daha çok konuştuklarına odaklandığını göreceksin. Özellikle önemli toplantılarda, iş görüşmelerinde, karşılıklı anlaşmanın sağlanacağı önemli toplantılarda bu tarz bir stil benimsemen senin için faydalı olacaktır. İlginin sadece sende, anlattıklarında ve verdiğin bilgilerde olmasını istiyorsan giyim önerilerimizi dikkate almalısın. Böylece başarılı bir anlaşma sağlamanın ya da yeni bir iş kazanmanın verdiği keyfi gönlünce çıkaracaksın.



You Might Also Like

0 yorum

SUBSCRIBE

Like us on Facebook